Ruska vojska v oborožitev prejela novi raketni sistem S-350 vityaz

by Urednik

V RUSIJI ZAČELI ZAMENJAVO STAREJŠIH RAKETNIH SISTEMOV S-300

Ruska vojska je v svojo oborožitev prejela prve protiletalske raketne sisteme S-350 vityaz srednjega dosega, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Število sistemov, ki so jih napotili v Leningrajsko regijo, ni znano.

“Prvi najnovejši raketni sistemi zračne obrambe S-350 vityaz smo dodali arzenalu Ruskih letalskih sil. Sistemi so bili nedavno napoteni v učni center protiletalskih raketnih sil v Gatchini,” je v izjavi zapisalo ministrstvo. V ministrstvu so še dodali, da je center že opravil preizkuse z raketnimi sistemi srednjega dosega S-350, ki so namenjenimi odkrivanju in uničevanju konvencionalnih sovražnih letal.

Kot so še sporočili z ruskega obrambnega ministrstva, bodo novi protiraketni sistemi protizračne obrambe S-350 vityaz pripomogli, da bodo letalske sile dvakrat učinkoviteje preprečevale (prestrezale) napade  manevrirnih raket, z njimi pa bodo zamenjali starejše zračnoobrambne raketne sisteme S-300PS.

Protiletalski raketni sistem S-350 vityaz srednjega dosega so razvili v koncernu Almaz-Antey in ga prvič predstavili na Mednarodnem vojaško-tehničnem forumu Armada 2019.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki