VIDEO: Izrael predstavil novo oklepno vozilo – CombatGuard 4×4

by Urednik

VELIKA KOLESA OMOGOČAJO COMBATGUARD-U PREMAGOVANJE RAZNOVRSTNIH OVIR

Izraelska korporacija IMI (Israel Military Industry) bo na letošnjem obrambnem salonu  Eurosatory, ki bo potekal med 16. in 20. junijem v Parizu, predstavila novo lahko oklepno protiminsko zaščiteno oklepno terensko vozilo combat guard 4×4.

Proizvajalec je zapisal, da vozilo combat guard 4×4 ponuja najbolj učinkovito zaščito, hitrost in mobilnost tudi na najbolj razgibanih terenih med oklepnimi vozili v svojem razredu. Combat guard je zasnovan kot modularno vozilo, ki omogoča posebno prilagoditev za bojne ali različice za bojno podporo.

Z osmimi tonami skupne teže lahko vozilo prevaža 1,2 tone tovora preko neravnega terena v pesku, na kamnitih tleh in razgibanem terenu. 54-palčne pnevmatike so od tal oddaljene 0,7 metra, kar omogoča premagovanje 35 stopinj prečnega naklona in tudi 90 stopinjskih naklonov do 0,80 metra višine (tudi pri vzvratni vožnji). Prav tako lahko premaga vodne ovire do 1,5 metra globine.

Lahko oklepno vozilo combat guard poganja zadaj vgrajeni  dizelski motor chevy cobra z močjo 300KM, s štiristopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki poganja vsa štiri kolesa (4×4). Doseg vozila je več kot 600 km, najvišja hitrost na cesti do 150 km / h in 120 km / h na razgibanem terenu.

Notranjost vozila oklepa zaščitna kapsula, ki nudi prostor za osem popolnoma opremljenih vojakov skupaj z modernimi in naprednimi oborožitvenimi sistemi.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Lahko oklepno vozilo – combatguard 4×4

Povezani članki