VIDEO: Nočni del vojaške vaje Military excercise “Rock Proof 3”

by Urednik

SKUPNO USPOSABLJANJE SLOVENSKIH IN AMERIŠKIH VOJAKOV

Novembra in decembra 2014 je v Sloveniji potekala tretja izvedba vojaških vaj pod skupnim imenom “Rock Proof”, videoposnetek pa prikazuje nočni desant na vojaško letališče Gabrk in situacijo napada na zasedene stavbe. Skupne vojaške vaje so plod partnerskega sodelovanja med 1. brigado Slovenske vojske in 173. zračno-desantno brigado (ABCT) Ameriške vojske, nastanjene v sosednji Italiji.

Vojaško vajo “Rock Proof 3” smo podrobno že predstavili vsebinsko in tudi z obsežno fotogalerijo, sedaj pa prilagamo še video gradivo, ki so ga posneli pripadniki 173. brigade Ameriške vojske. Skupek videoposnetkov prikazuje vsebino nočnega usposabljanja iz drugega dela vaje, ki je potekal decembra v Postojni in Divači z usposabljanjem bojnih enot. 1. decembra so ameriški vojaki nad divaškim letališčem Gabrk izvedli nočni padalski skok četne bojne skupine, kar je prikazano tudi v spodnjem videoposnetku. Naslednji dan so izvajali nočna, tako posamična kot skupinska bojna streljanja in situacijske vaje. Na poligonih Poček in Bač so se nato še podnevi usposabljali mitraljezci, izvidniki, ostrostrelci, minometniki in pehotni oddelki.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: US Army 173. ABCT

.

VIDEO: Nočni del vojaške vaje Military excercise “Rock Proof 3”

SORODNE NOVICE:

Vojaška vaja ROCK PROOF 3: Ameriški padalci skočili nad Divačo

Novembra in decembra 2014 je v Sloveniji potekala tretja izvedba vojaških vaj pod skupnim imenom “Rock Proof”, ki so plod partnerskega sodelovanja med 1. brigado SV in 173. zračno-desantno brigado Ameriške vojske.

 

FOTO: Mednarodna vojaška vaja Rock Proof 3 na Počku

V Sloveniji poteka mednarodna vojaška vaja Rock Proof 3 na kateri poleg pripadnikov 1. brigade Slovenske vojske sodelujejo tudi pripadniki 173. zračno-desantne brigade Ameriške vojske, ki so nastanjeni v italijanskem mestu Vicenza.

Povezani članki