VIDEO: Prvi preizkus letošnje ruske Parade zmage

by Urednik

PRIPRAVE RUSKE VOJSKE NA PRAZNOVANJE ZMAGE V 2. SVETOVNI VOJNI

Na preizkušnji za nastop na moskovskem Rdečem trgu ob praznovanju dneva zmage (9. maj) je v Alabinu sodelovalo približno 10.000 pripadnikov Ruske vojske. Letošnja vojaška Parada zmage bo že 72. po vrsti.

Kot je sporočila tiskovna služba Ministrstva za obrambo Ruske federacije, je bilo v vojaškem razporedu tradicionalno 27 paradnih enot, v katerih so bili častniki, podčastniki in vojaki ter kadeti ruskih vojaških šol, študentje suvorovske in nahimovske šole obrambnega ministrstva Ruske Federacije in drugih vej oboroženih sil.

Vojaški resor še navaja, da je bilo v koloni približno 100 vozil vojaške tehnike, med drugim tudi samovozne havbice msta-S, tanki T-90, oklepni transporterji BTR-82A, bojna vozila pehote BMP-3, oklepna vozila tiger, protiletalski raketni sistem buk-M2, protiletalski artilerijsko-raketni sistem pancir-S1 in raketni sistem jars, poroča časopis Rossijska gazeta.

»Predparado« tradicionalno simulirajo v moskovskem predmestju Alabinu, glavni del pa se potem dogaja 9. maja na Dan zmage na Rdečem trgu. Letos bo poveljnik parade poveljnik Kopenskih sil, generalpolkovnik Oleg Saljukov, parada pa bo hkrati potekala v 28 mestih Ruske Federacije.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki