Vojska Srbije se krepi z novimi oklepnimi vozili

by Urednik

SRBIJA VIDI ŠTEVILNE PREDNOSTI V LASTNI IZDELAVI OKLEPNIKOV

Pred dnevi je srbski obrambni minister Aleksandar Vulin obiskal obrate tovarne “Combat Complex Systems” v Veliki Plani, povod za obisk pa je bil nedavno podpisani okvirni sporazum o opremljanju Vojske Srbije z oklepnimi bojnimi vozili lazar-3 8×8  in samovoznimi 155-mm havbicami  B52 M15 NORA.

Poleg tega, da se je seznanil s stopnjo realizacije pogodbe o opremljanju Vojske Srbije, se je Vulin seznanil tudi z napredkom pri usposabljanju varilnih tehnologij pri delavcih, ki bodo svoje znanje uporabili pri izdelavi oklepnih bojnih vozil lazar – 3 8×8 in miloš 4×4 v novoodprti tovarni za obdelavo kovin v Combat Complex Systems DOO blizu Kuršumlije.

Kot je poudaril minister Vulin, bosta obrambno ministrstvo in Vojske Srbije vedno usmerjena v nakupe oborožitve in opreme ter sredstev, ki jih proizvaja srbska obrambna industrija.

“Vlaganje v domače znanje, v domače gospodarstvo se vedno povrne in ko osvojiš tehnologijo, ti slednjega nihče ne more odvzeti, potem si res svoboden ter neodvisen. Vojske Srbije bo dobila ustrezno količino samovoznih havbic B52 M15 NORA 155 mm, ministrstvo za obrambo pa je skladno z ukazom vrhovnega poveljnika Aleksandra Vučića zagotovilo dovolj denarja še za drugo serijo,” je dejal Vulin. Dodal je še, da bo z nakupom novih havbic in kolesnih oklepnikov srbska vojska veliko močnejša kot doslej, in da se opremlja ne le z novimi, temveč tudi z najsodobnejšimi sredstvi.

Pripravil: B. Knific, foto: Ministrstvo za obrambo Srbije

 

Povezani članki