Na Paris Air Showu 2019 tudi ruski lovec Su-57?!

by Urednik

BO FRANCIJA DOŽIVELA PRVO MEDNARODNO DEMONSTRACIJO LOVCA SU-57? 

Ruska obrambna industrija namerava na letalskem sejmu Paris Air Show 2019 v Franciji prvič širši javnosti predstaviti letalne sposobnosti novega ruskega lovca pete generacije Suhoj Su-57 (PAK-FA).

Letošnji, že 53. po vsti Paris Air Show bo na Le Bourgetu potekal od 17. do 23. junija 2019 in znova združil vse akterje letalske industrije in njihove najnovejše tehnološke inovacije ter dosežke, vključno z novim ruskim lovcem 5. generacije Suhoj Su-57. Paris Air Show je nedavno objavil seznam podjetij in njihovih letal in helikopterjev, med njimi pa je tudi ruski Su-57, kar bo mednarodni prvenec mednarodno tega rukega bojnega letala.

Prihod najmodernejšega ruskega bojnega letala so že uporabili v promocijskih objavah na socialnih omrežjih: »Govori se, da naj bi Suhoj na Le Bourget poslal lovca Su-57! Potrjeno. Ali ste tudi vi tako kot mi nestrpni, da slišimo, kako na Pariškem nebu buči?«

Viri iz vrst ruske obrambne industrije so že potrdili načrte za demonstracijo novega lovca Su-57 v Parizu, vendar so ob tem dodali, da odločitev še ni dokončna.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki