Nemčija premešča lovce tornado iz turškega Incirlika v Jordanijo

by Urednik

PO OHLADITVI ODNOSOV NEMCI UMIKAJO LETALA IZ TURČIJE

Nemčija je v nedeljo začela umikati svoje enote iz turške letalske baze Incirlik, iz katere so podpirali mednarodne operacije proti Islamski državi po znanih nesoglasjih z Ankaro, je pred dnevi povedal tiskovni predstavnik nemškega obrambnega ministrstva.

Nemški Bundestag je v juniju izglasoval umik nemških enot iz Incirlika v Jordanijo potem ko se nemški zunanji minister Sigmar Gabriel ni mogel dogovoriti s turško stranjo o obisku nemških predstavnikov.

Proces premestitve nemških vojaških letal in osebja iz turške letalske baze na novo lokacijo v Jordanijo pomeni, da Nemci tri mesece ne bodo mogli sodelovati v koaliciji proti Islamski državi, ki jo vodijo ZDA, je že pred časom naznanil nemški obrambni minister. Iz Incirlika so se tako umaknili tanker za oskrbo z gorivom v zraku, letala Panavia tornado, piloti ni podporno osebje, kot je potrdil nemški minister za agenciji Reuters in DPA.

Nemška vlada je v začetku junija 2017 sklenila, da umikne vojaška bojno-izvidniška letala Panavia tornado ECD, leteči cisterni Airbus A310 MRTT in okoli 280 pripadnikov Bundeswehra iz turške letalske baze Incirlik v Jordanijo

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

SORODNE NOVICE:

Nemčija umika lovce tornado iz Turčije v Jordanijo

Nemška vlada umika vojaška bojno-izvidniška letala Panavia tornado ECD, leteči cisterni Airbus A310 MRTT in okoli 280 pripadnikov Bundeswehra iz letalske baze Incirlik v Jordanijo

Nemčija pred Turčijo skriva zračne posnetke Sirije in Iraka

Nemčija se je odločila, da preneha s Turčijo deliti vse posnetke, ki jih med misijami nad Sirijo in Irakom posname 6 nemških šest izvidniških bojnih letal Panavia tornado ECD.

Povezani članki