Nemške letalske sile prepeljale italijanske paciente v Nemčijo

by Urednik

NEMČIJA SPREJELA ITALIJANSKE BOLNIKE S KORONAVIRUSOM

Letalo Nemških letalskih sil (Luftwaffe) je v soboto, 28. 3. 2020, zgodaj zjutraj pristalo v Bergamu na severu Italije in naj bi se po sprejemu italijanskih bolnikov, ki se bodo zdravili v različnih bolnišnicah v regiji, vrnilo v Köln.

Več nemških deželnih vlad je ponudilo, da bodo sprejemali bolnike, ki trpijo za virusi koronarnih virusov iz Italije. Nekateri so že prišli. Nemčija je prevzela tudi nekaj bolnikov iz hudo prizadete vzhodne Francije.

Nemčija ima veliko primerov okužbe s koronarnim virusom, kar 53.340, a tudi relativno nizko stopnjo umrljivosti v primerjavi z italijansko. V Nemčiji je doslej umrlo 399 ljudi, njen zdravstveni sistem pa še ni prenatrpan s pacienti v resnih zdravstvenih razmerah.

11. marca je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) zaradi širjenja virusa corone razglasila “globalno pandemijo”.

WHO je poleg Evrope ameriško zvezno državo New York razglasil za novi epicenter virusne koronarne pandemije, ki se je prvič pojavil konec lanskega leta v kitajskem mestu Wuhan. Več kot 30.000 ljudi je umrlo zaradi KOVID-19 po vsem svetu, potrjenih pa je bilo več kot 600.000 primerov okužbe s koronarnim virusom v več kot 175 državah, kažejo podatki ameriške univerze Johns Hopkins.

Pripravil: B. Knific, foto: Luftwaffe

 

Povezani članki