Novi lovci Su-35 na zahodni meji Rusije

by Urednik

NOVE LOVCE SU-35 ČAKAJO ŠE ZADNJA OPERATIVNA TESTIRANJA

Enota večnamenskih bojnih letal 4.++ generacije Su-35 flanker-E, izdelanih v daljnovzhodnem  Komsomolsku na Amurju – delu letalske korporacije Suhoj, bodo kmalu premeščena v njihovo novo bazo v Karelijo, kjer bo delovala v sestavi lovskega letalskega polka Zahodnega vojaškega okrožja, je sporočila tiskovna služba Ruskih letalskih sil.

Letalski in tehnični sestav letalskega polka Zahodnega vojaškega okrožja je začel priprave za premestitev enote najnovejših večnamenskih lovcev Su-35 flanker-E, ki so jih predali Ruskim letalskim silam v proizvodnem obratu Suhoju v Komsomolsku na Amurju. Prav tako so se začele priprave na sprejem enote na prihodnjem letališču – letalski bazi v Kareliji. Posadke lovcev Su-35 flanker-E bodo pred preletom na zahod Rusije opravile še poskusni let, preverile delovanje motorjev in glavnih sistemov ter agregatov. Nato se bodo odpravile na 8000 km dolg prelet, ki bo vključeval tri polnjenja goriva na operativnih letališčih Vzhodnega in Osrednjega vojaškega okrožja, še govori sporočilo.

Su-35 flanker-E je posodobljeni superzmogljivi – superkrmarljivi večnamenski lovec, delno izdelan tudi že po tehnologiji letal 5. generacije, ki zagotavlja premoč v zraku nad lovci 4. generacije, predvsem pa je radarsko precej slabše zaznaven. Podrobnosti o razvoju, opremi, oborožitvi in značilnostih lovskega letala Su-35 flanker-E lahko preberete v naslednji tiskani izdaji Revije Obramba, november 2017.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki