Proruski separatisti sestrelili še eno ukrajinsko letalo Su-25

by Urednik

UKRAJINSKE LETALSKE SILE IZGUBILE ŽE PET JURIŠNIKOV SUHOJ SU-25

Proruski separatisti iz samooklicane Ljudske republike Donetsk (DNR) so v soboto, 2. avgusta 2014, sestrelili še eno ukrajinsko bojno letalo Suhoj Su-25, ki je strmoglavilo v bližini mest Yenakiyevo in Makiivka. Pilot Ukrajinskih letalskih sil naj bi se še pred strmoglavljenjem izstrelil iz letala, vendar ga zaenkrat še iščejo.

Sporočilo o sestrelitvi so poslali proruski uporniki, medtem ko ukrajinske oblasti v nedeljo niso hotele potrditi te informacije in dodale, da jo bodo, če bodo našli ostanke letala.

Sestreljeni ukrajinski jurišnik Su-25 je pred tem napadal položaje separatistov na obrobju Makiivka in južnih predelih Donetska, ena izmed bomb pa naj bi zadela tudi glavno elektrarno v okrožju Petrovsky.

Ukrajinski jurišnik Su-25 frogfoot, ki je strmoglavilo v soboto 2. avgusta v samooklicani DNR (Donétskaya naródnaya respúblika), je tako že peto sestreljeno letalo nad vzhodno Ukrajino. Prvo so sestrelili 2. julija nad mestom Dnipropetrovsk, drugo 16. julija, le dan pred sestrelitvijo malezijskega potniškega letala Boeing 777, zadnja dva pa 23. julija 2014 v bližini Marinovka in drugo blizu Dmytrivka, oba pilota pa sta se katapultirala.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

UKRAJINA: So malezijskega Boeinga 777 sestrelili zaradi spremstva Su-27?

Iranski vojaški strokovnjak Babak Taghvaee meni, da je napačna sestrelitev letala Boeing 777 posledica dejstva, da je imelo spremstvo med poletom nad vzhodno Ukrajino.

Katere ukrajinske letalnike so sestrelili pro-ruski separatisti

Pro-ruski separatisti v Ukrajini so v zadnjih treh mesecih spopadov z Ukrajinsko vojsko sestrelili že več kot deset letal in helikopterjev.

Povezani članki