Rusija med posredovanjem v Siriji preizkusila 160 naprednih orožij

by Urednik

SIRSKA DRŽAVLJANSKA VOJNA POLIGON ZA PREIZKUŠANJE OROŽJA?!

Ruska vojska je od začetka vojaškega posredovanja v Siriji preizkusila že več kot 160 naprednih oborožitvenih sistemov, je poročal ruski obrambni minister Sergej Shoigu ob koncu leta 2016.

“Med vojaško operacijo v Sirsko arabski republiki smo testirali več kot 160 kosov naprednih in potencialnih orožij. Na splošno so se izkazali za zelo zanesljive,” je dejal Shoigu v torek, 27. decembra 2016, na srečanju ruskih ministrov.

Poudaril je tudi, da so v Ruski vojski v letu 2016 izvedli več kot 3.600 vojaških vaj in pet nenapovedanih bojne pripravljenosti oboroženih sil, ki so pokazali povišano stopnjo pripravljenosti vojakov, strokovnosti in usklajevanja.

Podrobneje smo o uporabi nekaterih ruskih (najsodobnejših) oborožitvenih sistemov pisali že v članku: Demonstracija arzenala Ruske vojske v Siriji, ki predstavlja široko paleto uporabljene oborožitve Ruska vojska v vojaški operaciji v Siriji proti Islamski državi (ISIS) – od najboljših sistemov iz sovjetskih časov do novega ruskega orožja, ki doživlja ognjeni krst.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Ruska vojska v sirski državljanski vojni

Povezani članki