Ruske letalske sile bodo prvega Su-57 prejele konec leta 2019

by Urednik

PRVI SERIJSKI LOVEC SU-57 ŽE KMALU OPERATIVEN

Ruske letalske sile (VKS) bodo do konca leta dobile svoje prvo (serijsko) večnamensko bojno letalo pete generacije Suhoj Su-57, je med obiskom podjetij na Daljnem vzhodu sporočil namestnik obrambnega ministra Aleksej Krivoruško.

“Prvi serijski Su-57 je že skoraj pripravljen za operativno uporabo in ruske Vesoljsko-letalske sile ga bodo prejele pred koncem leta. Čakamo še eno letalo [ki bo dobavljeno] prihodnje leto; potem se bo serijska proizvodnja povečala,” je zatrdil Krivoruško.

Krivoruško je še dodal, da so VKS v letu 2019 že prejele 10 večnamenskih bojnih letal Suhoj Su-35S. “Letalski obrat Komsomolsk na Amurju [KNAAZ – podružnica Združene letalske korporacije] je pred časom dostavil 10 bojnih letal Su-35S po državni obrambni odredbi [GOZ] za leto 2019. Preostalih 10 letal bomo po sedanjem naročilu prejeli prihodnje leto,” je dejal in dodal, da so štiri od 10 dostavljenih Su-35 predali akrobatski ekipi Ruski  vitezi, ki jo je odprava naše revije spremljala na letošnji letalski razstavi MAKS 2019.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki