Ruske letalske sile bodo v letu 2015 dobile več kot 150 novih letalnikov

by Urednik

NOVA LETALA IN HELIKOPTERJI ZA RUSKE LETALSKE SILE

Uradni predstavnik za stike z javnostmi ruskega obrambnega  ministrstva, polkovnik Igor Klimov, je v sporočilu za javnost navedel, da bodo Ruske letalske sile v prihodnjem letu dobile več kot 150 novih letal in helikopterjev, poroča ruska agencija Sputnik.

Vsi ti letalniki so del državnega obrambnega naročila. Po besedah Klimova bodo v tej kvoti zajeti lovski bombniki Su-34 fullback, večnamenska bojna letala Su-30SM flanker-C in Su-35S flanker-E. Poleg tega pa še izpopolnjeni šolski/lahki bojni dvosedi Jak-130 mitten, transportna vojaška letala Il-76MD-90 candid-B.

V kvoti helikopterjev bodo jurišni helikopterji Kamov Ka-52 hokum-B in Mil Mi-28N havoc, transportni helikopterji z bojnimi zmogljivostmi Mil Mi-8AMTS hip, bojni helikopterji Mil Mi-35 hind-E in večnamenski helikopterji Ka-226 hoodlum. Letalske sile Ruske federacije bodo prihodnje leto dobile tudi najsodobnejše radarske postaje tipov nebo-M in sopka. Klimov je še dodal, da bodo Ruske letalske sile v letu 2015 sodelovale v vrsti vojaških vaj.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Ruske letalske sile 2014

Povezani članki