Trening letalske akrobatske skupine Red Arrows na Hrvaškem

by Urednik

Ikonična ekipa britanskih Kraljevih letalskih sil na hrvaškem nebu

Britanska letalska akrobatska skupina Red Arrows (rdeče puščice) so trenutno na Hrvaškem v okviru vadbe Springhawk za letošnjo sezono javnih nastopov.

Piloti, inženirji in podporno osebje so trdo delali med svojo prvo fazo predsezonskega usposabljanja Springhawk na Hrvaškem. Akrobatska ekipa Kraljevih letalskih sil prvič izvaja predsezonsko usposabljanje na Hrvaškem, zadnja faza predsezonskega treninga ikonične ekipe jim bo omogočila, da se pripravijo na novo sezono 2022 za občinstvo doma in v tujini. Predstavniki hrvaške vlade in obrambe ter drugi ugledni gostje so si v torek, 26. aprila, v Zadru ogledali nastop britanskih Rdečih puščic in hrvaških kolegov iz akrobatske letalske skupine hrvaškega vojnega letalstva Krila Oluje.

Dogodek je v sodelovanju z britanskim veleposlaništvom v Zagrebu obeležil 30. obletnico diplomatskih odnosov Združenega kraljestva in Hrvaške. Predstavniki Rdečih puščic so ob tem poudarili, da ” dogodek poudarja močne, cenjene in pomembne povezave med našima državama”.

Po opravljeni fazi treninga za letošnje nastope na Hrvaškem se bodo Rdeče puščice nato preselile v Grčijo na drugo fazo vaje Springhawk.

Že v začetku tega leta so napovedali lokacije in dogodke v Združenem kraljestvu, na katerih se bodo pojavile Rdeče puščice. Red Arrows imajo trenutno sedež v RAF Scamptonu, vendar naj bi se kasneje letos preselili v svoj novi dom pri RAF Waddington.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki