“Ukrajina, Malezija in Nizozemska skrivajo ​​resnico o sestrelitvi MH17”

by Urednik

Nekdanji analitik CIA: “Ukrajina, Malezija in Nizozemska skrivajo ​​resnico o sestrelitvi MH17”

Potem ko so v začetku tedna preiskovalci izdali predhodno poročilo o vzrokih za nesrečo potniškega letal Boeing 777 letalske družbe Malaysia Airlines, ki so ga sestrelili nad vzhodno Ukrajino 17. julija 2014, se je odzval tudi bivši analitik ameriške agencije CIA.

Nizozemski preiskovalci so v predhodnem poročilu zapisali, da je letalo na letu MH17 strmoglavilo po tem, ko ga je zadelo večje število  “visokoenergijskih predmetov”. Nekdanji analitik ameriške Centarlne obveščevalne agencije (CIA) Ray McGovern je poročilo pokomentiral z besedami, da bi se Ukrajina, Malezija in Nizozemska lahko na skrivaj dogovorile, da ne bodo razkrile dejstev o nesreči malezijskega boeinga v vzhodni Ukrajini.

V intervjuju za rusko televizijo Rossiya-24 je McGovern dejal, da ZDA in Rusija vesta, kaj se je v resnici zgodilo, medtem ko ukrajinski predsednik Petro Poroshenko in njegovi svetovalci morda niso seznanjeni s podrobnostmi, še posebno s položaji sistemov zračne obrambe in prisotnosti letal Su-25 na območju sestrelitve.

McGovern je ob tem citiral pregovor “zmagovalec je tisti, ki prvi pove laž” in spomnil na dejanje ameriškega državnega sekretarja Johna Kerrya, ki je nekaj dni po nesreči malezijskega letala obtožil Rusijo njene domnevne vloge v tragediji.

McGovern meni, da obveščevalnimi podatki o nesreči leta MH17, ki jih je predstavilo ameriško zunanje ministrstvo ne morejo ničesar dokazati in kar je postavilo ameriške obveščevalne službe v neprijetno situacijo.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki