Ukrajinska letala bombardirala mestno upravo v Lugansku

by Urednik

V LUGANSKU IZBRUHNILI SRDITI SPOPADI – MRTVIH ŽE VEČ KOT DESET LJUDI

Najmanj pet ljudi je bilo ubitih in še več ranjenih v zračnem napadu Ukrajinskih letalskih sil na stavbo uprave mesta in regije Lugansk v vzhodni Ukrajini, poroča dopisnik RIA Novosti v ponedeljek, 2. junija 2014.

Siloviti spopadi med pro-ruskimi separatisti in Ukrajinsko vojsko naj bi se začeli že okoli 1.00 ure zjutraj. Po poročanju zahodnih medijev naj bi več sto separatistov z raketometi, minometi in avtomatskim orožjem napadlo postojanko obmejnih enot Ukrajinske vojske, umrlo pa naj bi že več kot deset vojakov na obeh straneh. Obrambne sile Luganska so zato že dopoldne začele z evakuacijo civilistov iz stanovanjskih naselij na obrobju mesta, kjer so se odvijali spopadi.

Ukrajinski mediji so poročali, da ukrajinska vojaška letala preletavajo mesto, popoldne pa so izvedla bombni napad na stavbo uprave mesta Lugansk, v katerem naj bi umrlo vsaj pet ljudi, več pa naj bi bilo ranjenih. Iz stavbe se je po bombnem napadu vil črn dim, na mesto napada pa je prispelo vsaj šest reševalnih vozil.

Pripravil: A. Knific, foto: RIA Novosti

VIDEO: Nočni spopadi na obrobju Luganska

Povezani članki