Ukrajinske granate padajo na rusko ozemlje

by Urednik

UKRAJINSKE GRANATE PADAJO NA RUSKO OZEMLJE

Rusko ministrstvo za obrambo je v torek, 15. julija 2014, povabilo vojaške atašeje iz 18-ih držav, tudi iz ZDA in Nemčije, da si ogledajo ter ocenijo razmere na rusko-ukrajinski meji, ki je bila v zadnjih tednih večkrat tarča topovskih granat Ukrajinske vojske. Razmere so se še poslabšale v nedeljo, ko je najmanj sedem izstrelkov ukrajinskega topništva padlo na rusko ozemlje in pri tem ubilo enega moškega, dve ženski pa sta bili ranjeni.

Namestnik ruskega obrambnega ministra Anatolij Antonov je poudaril, da Ukrajina “cinično zanika nedvomna dejstva in počne vse, da zavrne obtožbe o obstreljevanju ruskega ozemlja,” poročajo RIA Novosti.

“Ministrstvo za obrambo Ruske federacije je zaznalo vse pogostejša obstreljevanja iz ukrajinskega ozemlja, katerih cilji so na naseljenih območjih v Rusiji v bližini ukrajinske meje,” je dejal Antonov. “V skladu s tem smo povabili atašeje 18-ih držav, akreditiranih v Moskvi, na obisk regije 15. julija 2014,” je dejal. Poudaril je, da so povabili tudi vojaške atašeje iz ZDA, Nemčije, Francije, Nizozemske, Belgije, Ukrajine, Kitajske, Japonske in drugih.

“Menimo, da je prihajajoče srečanje, še ena od dobrih gest ruske strani, kar potrjuje naše stališče nasprotovanja v zvezi z vojaško dejavnostjo in še en poskus, da mednarodna skupnost preveri resnično stanje na rusko-ukrajinski meji,” je dejal Antonov.

Na drugi strani pa člani ukrajinskega gibanja EuroMaidan poročajo, da Ruska vojska obstreljuje položaje Ukrajinske vojske v Lugansku, kar naj bi prikazoval spodnji videoposnetek.

Pripravil: A. Knific, foto: RIA Novosti

Povezani članki