V Rusiji aretirali Američana, ki je fotografiral rusko vojaško bazo

by Urednik

AMERIČAN NAJ BI POSKUŠAL FOTOGRAFIRATI RUSKO LETALSKO BAZO V BLIŽINI MOSKVE

Ruski varnostni organi so pridržali državljana ZDA v bližini vojaške letalske baze Chkalovsky Airbase na obrobju Moskve, potem ko je Američan skušal fotografiranje vojaška letala Ruskih letalskih sil.

“Ameriški državljan Paul Brian Filmer je bil pridržan v sredini marca letos v bližini vojaškega letališča Chkalovsky v Moskovski regiji zaradi uporabo radijskih skenerjev nastavljenih na frekvenco kontrole letenja in zaradi fotografiranja vojaških letal ter letal za posebne operacije med uporabo [na letališču],” je za  RIA Novosti povedal vir iz ruskih Specialnih enot v torek, 15. marca 2016.

Vir je dejal, da so v ruskih Specialnih silah prejeli informacije o poskusih predstavnikov tujih držav, vključno z akreditiranim diplomatom, da bi s pomočjo nezakonitih sredstev pridobili informacije o ruskih letalskih vesoljskih silah.

Pripravil: A. Knific, foto: English Russia

SORODNE NOVICE:

Nad Sirijo vohuni najnovejše rusko izvidniško letalo Tu-214R

Na nebu nad Sirijo so sredi februarja 2016 opazili rusko izvidniško letalo Tu-214R, opremljeno z najsodobnejšimi optično-elektronskimi napravami in radarji. Rusi so to letalo kar precej časa skrivali.

Ruski elektronski vohuni “garajo” v Siriji

Elektronski vohuni igrajo v Siriji eno ključnih vlog v ruski bojni operaciji – prisluškujejo za cilji in usmerjajo napadalna letala nanje. Rusi naj bi za izvidovanje uporabljali izvidniško letalo Il-20M.

Povezani članki