V ZDA napovedali čas prehoda Kijeva pod nadzor ruskih čet

by Urednik

AMERIŠKE OBVEŠČEVALNE SLUŽBE O POTEKU SPOPADOV V UKRAJINI

Združene države Amerike pozorno spremljajo razmere v Ukrajini in razmišljajo o različnih možnostih za nadaljnji razvoj. Američani so prepričani, da bodo glavno mesto Ukrajine pod nadzor prevzele ruske čete, mnenja se razlikujejo le v urah. Svojo različico so dale tudi ameriške obveščevalne službe.

Ameriške obveščevalne službe menijo, da ima Kijevu na voljo le še tri ali štiri dni, nato pa bodo vanj vstopili ruski vojaki in mesto prevzeli pod popoln nadzor. Tako poroča Newsweek, ki se sklicuje na tri uradnike iz Bidnove administracije, ki so seznanjeni s poročilom obveščevalnih služb.

Po mnenju analitikov bodo ruske enote obkolile enote Ukrajinske vojske in jih prisilile, da se predajo. Vse to bo Rusiji vzelo nekaj dni, nato pa bodo ruske čete vstopile v Kijev, odpor v Ukrajini pa bo nevtraliziran. Na splošno v ZDA Kijevu ne napovedujejo več kot 96 ur. To pomeni, da bo – po napovedi ameriških strokovnjakov in predstavnikov obveščevalnih služb – Kijev pred koncem meseca prešel pod nadzor ruskih čet.

Poudarjajo še, da so bili raketni napadi in napadi letalstva na pomembne objekte ukrajinske vojske le začetna faza ruske vojaške operacije v Ukrajini. Rusija, ki je zatrla zračno obrambo in prevzela nadzor nad strateškimi objekti, bo po napovedih ameriških obveščevalcev začela drugo fazo operacije, ki bo sestavljena iz kopenske ofenzive in prevzema nadzora nad mesti. Po končanem delovanju letalstva in topništva se bo začela prava kopenska vojna in ameriški obveščevalci napovedujejo, da bo Kijev padel v samo nekaj dneh.

Sklepanja in napovedi ameriških obveščevalnih služb potrjujejo tako v Natu kot v samem Kijevu, pozabljajo pa, da se napovedi ne uresničijo vedno. Američani so na primer napovedali padec Kabula v šestih mesecih, potem pa so ga morali po dveh desetletjih neuspešnih bojev v nekaj tednih klavrno zapustiti.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki