VIDEO: Akrobacije lovcev rafale in skupine Patrouille de France

by Urednik

IZJEMEN VIDEO FRANCOSKIH LETALSKIH SIL

Francoske letalske sile so posnele video akrobatskega nastopa v zraku, v katerem sodeluje njihova letalska akrobatska skupina Patrouille de France z letali Dassault-Breguet/Dornier alpha jet in vojaški lovci Dassault rafale, na koncu pa tudi lovci mirage 2000. V videu piloti akrobatske skupine Patrouille de France in Francoskih letalskih sil izvedejo nekaj osnovnih akrobatskih točk.

Posnetek je zanimiv predvsem zaradi dejstva, da je velika redkost, da vojaški piloti oz. operativne bojne enote s svojimi letali sodelujejo v takšnih nastopih in tako velikih formacijah. Za tovrstno letenje je namreč navadno potrebno dolgo in strogo načrtovano usposabljanje, še posebno za letenje tako blizu drugim letalom in izvajanje skupinskih akrobacij.

Akrobatska letalska skupina Francoska patrulja, znana kot Patrouille de France ali PAF, je predstavitvena skupina Francoskih letalskih sil. Ustanovili so jo leta 1931 in je ena najstarejših na svetu in tudi ena izmed najbolj usposobljenih demonstracijskih ekip. Trenutno skupina leti z osmimi letali Dassault-Breguet/Dornier alpha jet.

Akrobatska skupina Patrouille de France bo nastopila tudi na letalskem mitingu RIVOLTO 2015 (55 let Frecce Tricolori) v Italiji, ki si ga lahko 5. septembra ogledate skupaj z nami.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube

VIDEO: Patrouille de France z lovci rafale in mirage 2000

 

ENODNEVNI OBISK LETALSKEGA MITINGA V ITALIJI – RIVOLTO 2015

Obiščite z nami letošnjo osrednjo letalsko prireditev v naši bližini v Rivoltu pri italijanskem Vidmu, ki bo 5. septembra 2015.

55-let Frecce Tricolori, Rivolto, Italija

Povezani članki