VIDEO: EAA AirVenture 2014 v Oshkoshu

by Urednik

NAJVEČJE DRUŽENJE LETALCEV NA SVETU

Mestece Oshkosh v zvezni državi Wisconsin v ZDA tradicionalno gosti letalski svet na konvenciji EAA (Experimental Aircraft Association’s) AirVenture 2014. Prireditev v zadnjih dneh julija in prvih dneh avgusta (letos 28.7. – 3.8.2014) vsako leto privabi tudi do 10.000 letal in pol milijona letalcev, lastnikov letal, graditeljev in naposled tudi ljubiteljev letalstva iz vsega sveta.

Dejstvo je, da mora vsak »letalski vernik« vsaj enkrat romati v posvečeni kraj letalstva: Oshkosh. Do leta 1998 se je prireditev imenovala Fly-In Convention. Vse skupaj prinese Oshkoshu in okoliškim mestom (letalci pristajajo zaradi številčnosti še ne dveh bližnjih letališčih) nad 100 milijonov dolarjev prihodka. Udeleženci letalske avanture pridejo do najnovejših spoznanj v letalstvu, si izmenjujejo nove zamisli, sodelujejo na številčnih delavnicah ali pa preprosto samo govorijo o letalih in letalstvu z navdušenci iz vsega sveta. Kljub temu, da je postal Oshkosh sinonim za letalsko stroko, je ostal prijateljski in oseben. Tudi to pa sta razloga, da se velika večina obiskovalcev tja vrača vsako leto.

Pripravil: B. Knific, foto: Airplane Photos

VIDEO: EAA AirVenture 2014 v Oshkoshu

VIDEO: Utrinki iz letalskega salona EAA AirVenture 2013 v Oshkoshu

  SORODNE NOVICE:

Letalski podvig – EAA AirVenture – Oshkosh 2013

Pravijo, da ni letalca ali ljubitelja letalstva, ki v svojem življenju ali karieri ni zašel v Oshkosh v ameriški državi Wisconsin.

VIDEO: Nočni letalski šov AirVenture Oshkosh

Na letalskem salonu EAA AirVenture v Oshkoshu so leta 2010 prvič uprizorili nočni letalski šov, v videu pa si lahko pogledate odlične nočne posnetke iz prireditve v letu 2012.

Povezani članki