ZDA zmagale v 1. krogu elektronskega bojevanja proti Kitajski?

by Urednik

Strokovnjaki priznavajo, da je bila PLA-jeva EW oprema poškodovana

Po nedavnih poročilih medijev je ameriška vojska dosegla veliko zmago proti kitajski Ljudski osvobodilni vojski (PLA) v elektronski bitki, ko je predsednica predstavniškega doma ameriškega predstavniškega doma Nancy Pelosi obiskala Tajvan.

Časnik South China Morning Post (SCMP) s sedežem v Hongkongu je 14. avgusta poročal, da so zmogljivosti kitajskih in ameriških oboroženih sil sodelovale pri izvidovanju in elektronskem bojevanju pred in po obisku Pelosijeve na Tajvanu in da je Kitajska to ”vojno” izgubila.

Kitajska državna televizijska hiša CCTV je poročala, da sta mornarica in letalske sile PLA izvajale “popolno sledenje in nadzor” transportnega letala ameriških zračnih sil, ki je 2. avgusta spremljalo letalo s Pelosijevo in njeno delegacijo iz Kuala Lumpurja v Tajpej.

Namen sledenja je bil “odvračanje”, kot je povedal generalmajor PLA Meng Xiangqing z Univerze za nacionalno obrambo PLA, ki ga navaja CCTV. Vendar prizadevanja PLA za sledenje, ki so vključevala letalo J-16D in rušilec type 055, niso uspela, poroča SCMP, ki se sklicuje na neimenovani kitajski vojaški vir.

Pripravil: B. Knific, foto: Wikimedia

Povezani članki