Črnogorska Tara predstavila novo avtomatsko puško TM-M4A1 in pištolo TM-9

by Urednik

ČRNA GORA V MALEZIJI PREDSTAVILA NOVO PUŠKO IN PIŠTOLO

Črnogorsko podjetje Tara je pred kratkim na obrambnem sejmu DSA 2016 (Defence Services Asia) v Maleziji predstavilo svojo novo pištolo polnega formata TM-9 in jurišno puško TM-M4A1.

Podjetje Tara Perfection D.O.O., manjši oddelek za izdelavo orožja v skupini TARA GROUP, iz Črne Gore je predstavilo svojo novo pištolo TM-9 in jurišno puško TM-M4A1. Jurišna puška TM-M4A1 je dejansko izboljšani dizajn sodobne jurišne puške, ki temelji na v neštetih bojih preverjeno puško M 16.

Z uporabo preverjenega in pogosto uporabljanega sistema z neposrednim prenosom (brez vmesnega bata) smodniških plinov do zaklepa je Tara TM-M4A1 ohranila tradicijo puške M 16, hkrati pa sta spodnji del zaklepišča z uvodilom okvirja in popolnoma novi kopišček (keymod Universal Handguard) izdelana iz z jeklom ojačenega polimera. Regulator ognja in gumb za sprostitev okvirja sta obojestransko dostopna. Trdo kromirana cev MIL-SPEC presega najviše standarde glede natančnosti, uporabnosti in vzdržljivosti v vseh pogojih uporabe, hkrati pa povečuje zanesljivost in uporabni vek celega orožja.

Veliko število združljivih delov z obstoječimi puškami M16A1, M16A2 in M4 carbine omogočajo podjetju Tara, da obstoječim uporabnikom pušk sistema M16 ponudi različne možnosti prenove in nadgradnje za izboljšanje njihovih sedanjih pušk na edinstveni TM-M4A1 standard. Vse našteto je samo prvi korak k uvedbi popolne družine pušk TM-M4A1 na orožnem prizorišču, vključno z vsemi relevantnimi formati in kalibri.

Polavtomatska pištola polnega formata TM-9 z dvojnim delovanjem sprožilca združuje najnovejše dosežke in značilnosti sodobne orožarske tehnologije glede visokih standardov izdelave, natančnosti in trajnosti, pa tudi glede izpopolnjevanja striktnih varnostnih pogojev. Izjemno robustno in protirjavno izdelano zaklepišče se lahko sname s polimernega ogrodja brez predhodnega povlečenja sprožilca, kar dejansko predstavlja dodatno pasivno varnost.

Pripravil: M. Vučkić, foto: Tara

Sodobne vojaške puške - posebna izdaja revija Obramba

Povezani članki