Izrael v Gazo poslal tanke in pehoto

by Urednik

IZRAELSKA VOJSKA ZAČELA KOPENSKO OPERACIJO V GAZI

Izraelska kopenska vojska je v četrtek zvečer, ob podpori tankov in bojnih letal, vdrla v Gazo, kjer želijo  uničiti raketne sisteme Hamasa, ki izstreljujejo rakete na ozemlje Izraela. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je ukazal kopensko operacijo po več dnevih intenzivnih letalskih in raketnih spopadov med Izraelsko vojsko in palestinskim gibanjem Hamas.

V četrtek, 17. Julija 2014, je Izraelska vpoklicala novih 18.000 rezervistov, s čimer se je skupno dodatno vpoklican vojakov od 8. julija naraslo na 65.000.

Izraelska vojska ni predložila podatke o obsegu operacije ali število vojakov, ki sodelujejo v njej, sporočili so le,  da bo operacija vključevala “pehoto, oklepni korpus, inženirske enote, artilerijo in obveščevalno dejavnost ob podpori iz zračnih in mornariških sil. “

Prva faza “protiteroristične operacije” poteka predvsem na južnem in osrednjem območju Gaze, vodi pa jo južno poveljstvo Izraelske vojske (IDF).

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos, RT

SORODNE NOVICE:

Izraelske specialne sile napadle cilje v Gazi

Izraelske specialne sile so v soboto zvečer začele kopensko operacijo na severnem delu Gaze, kjer želijo uničiti številna palestinska raketna izstrelišča.

Izrael napadel Gazo – operacija “Protective Edge”

Izraelska vojska je v torek zjutraj sprožila ofenzivno operacijo “Protective Edge” (Zaščita meje) na območju Gaze, v odgovor na raketiranje Palestincev.

Se Izrael pripravlja na zavzetje Gaze?

Izraelska vojska je na mejo z Gazo poslala dodatne tankovske in artilerijske enote, kar povečuje možnosti za začetek operacije na palestinskem ozemlju v odgovor na raketne napade v zadnjem tednu.

Povezani članki