Kalašnikov je v prvih treh mesecih proizvedel 230 odstotkov več orožja

by Urednik

Združtev Izhmasha in Izhmekha prinesel povečanje proizvodnje

Koncern Kalašnikov je v prvem četrtletju letošnjega leta proizvedel 230 odstotkov več orožja malega kalibra kot v lanskem letu, je sporočil tiskovni predstavnik podjetja Kalašnikov.

“V prvih treh mesecih letošnjega leta smo imeli rekordno proizvodnjo orožja malega kalibra v višini 31.000 kosov, kar znaša 41 odstotkov celotne proizvodnje podobnih izdelkov za leto 2013,” je sporočilo podjetje Kalašnikov. “Sedanji rezultati so 230 odstotkov višji kot v prvem četrtletju lani.”

Pri proizvajalcu orožja Kalašnikov so v prvem četrtletju letošnjega leta opazili pozitivno dinamiko na večini področij proizvodnje. Do konca leta 2014 pričakujejo 27 odstotno povečanje proizvodnje glede na leto 2013, leta 2015 pa naj bi rast  dosegla 17 odstotkov v primerjavi s preteklim letom.

Koncern Kalašnikov je bil ustanovljen leta 2013 z združitvijo proizvajalcev orožja Izhmash in Izhmekh. Zdaj je največji ruski proizvajalec avtomatskega in ostrostrelskega bojnega orožja, artilerijskih granat, kot tudi širokega spektra civilnega orožja malega kalibra, vključno s šibrovkami, športnimi puškami,…

V Rusiji pričakujejo, da bo koncern Kalašnikov združil večje število državnih proizvajalcev orožja malega kalibra in se mu bodo v bližnji prihodnosti pridružila še druga podjetja.

Produkti koncerna Kalašnikov so na voljo v 27-ih državah, vključno z ZDA, Veliko Britanijo, Nemčijo, Norveško, Italijo, Kanado, Tajsko,….

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

02/04/2014

Podpredsednik ruske vlade Dimitrij Rogozin je v letu 2013 predstavil film o eni najbolj razširjenih in priljubljenih avtomatskih pušk AK- 47 kalašnikov.

Povezani članki