Črnogorsko lahko oklepno vozilo mašan 4×4

by Urednik

VOJSKA ČRNE GORE KMALU Z NOVIMI DOMAČIMI OKLEPNIKI?

Črnogorci so v teh dneh v vojašnici Masline v Podgorici predstavili novo oklepno vozilo oklepno vozilo mašan 4×4, ki ga proizvaja “Montenegro Armour Group” iz Bijelega Polja.

Predstavitve so se udeležili načelnik vojske Črne gore, brigadni general Dragutin Dakič. in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Slobodan Filipović s sodelavci. Koncept oklepnih vozil mašan 4×4 je bil prvič predstavljen pred enim letom, zatem pa so ga dobili v preizkušanje pripadniki Vojske Črne gore in črnogorske policije ter pripombe in predloge za izboljšave, da bi vozilo bolje ustrezalo nalogam in zahtevam uporabe v vojaških in policijskih oddelkih.

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Slobodan Filipović se je  zahvalil proizvajalcu iz Bijelega Polja za predanost pri uveljavitvi predlogov za izboljšanje vozila.  Opozoril je, da gre za enega pomembnih začetkov vojaške industrije v Črni gori in je vozilo tako resen nacionalni projekt, ki bo bistveno izboljšal obrambni sektor.

Mašan 4×4 je zasnovan kot stroškovno učinkovita rešitev, vozilo ima popolnoma varjen jekleni trup, ki je pritrjen na okvir od štirih vzmetenih nosilcev za najboljšo možno balistično in strukturno celovitost ter udobje.

Pripravil: B. Knific, foto: Ministarstvo odbrane Črne Gore

 

Povezani članki