“Gamsi” (vojaški gorniki) vas vabijo na obisk – sobota 17. maj

by Urednik

Dan odprtih vrat Vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli

V soboto, 17. maja, bo od 10h do 18h za javnost odprta Vojašnica Boštjana Kekca na Bohinjski Beli, kjer imajo svoj dom vojaki gorniki iz 132. gorskega polka in Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko bojevanje iz sestave 1. brigade Slovenske vojske.

Na ogled bo oborožitev in oprema Slovenske vojske, predstavile se bodo veteranske organizacije, tudi Združenje vojaških gornikov Slovenije, in s skupno predstavitveno  vajo bodo združeno posredovanje prikazali vojaki, gasilci in gorski reševalci (ob 11h in 14h). Za mero adrenalina bo obiskovalcem na voljo spust po žičnici, plezanje na umetni steni in vožnja z vojaškimi vozili.

Za ljubitelje športa bo organizirano streljanje z zračno puško in tekmovanje v odbojki. Na ogled bodo tudi makete letal, tankov in ladij. Izveden bo prikaz gasilskega reševanja, reševanja s psom in delo Vojaške policije. Za otroke bosta organizirana spust po žičnici in otroški vojaški poligon. V družbi vojaških gornikov bo tudi revija Obramba s ponudbo strokovne vojaške literature. Za pokušino vam ponujamo nekaj fotografij iz preteklih let.

Več o dnevih odprtih vrat slovenskih vojašnic – Majski dnevi odprtih vrat Slovenske vojske.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: Jure Mikelj

132. gorski polk Slovenske vojske iz Bohinjske Bele - vabilo na dan odprtih vrat

132. gorski polk Slovenske vojske iz Bohinjske Bele - dan odprtih vrat

Povezani članki