Španija bo Ukrajini dobavila še oklepnike M113 in poljsko bolnišnico

by Urednik

ŠPANSKI OKLEPNIKI M113, ROLE II PLUS IN LEOPARDI ZA UKRAJINO

Španija bo Ukrajini dobavila še dvajset ameriških oklepnikov M113 iz skladišča španske vojske ter poljsko bolnišnico. To je izjavila ministrica za obrambo Kraljevine Margarita Robles.

Po navedbah tiskovne službe španskega obrambnega ministrstva Madrid pripravlja še en paket vojaške pomoči za Ukrajino, ki bo vključeval 20 oklepnikov M113 in terensko bolnišnico Role II plus. Oklepnike bodo najprej premestili na Poljsko, kamor bodo prispeli v prihodnjih dneh, šele nato pa jih bodo skupaj z drugo špansko vojaško pomočjo dostavili v Ukrajino.

Kot se je izkazalo, je zdaj na Poljskem še 40 “španskih” oklepnih transporterjev M113 za Ukrajino in štirje glavni bojni tanki leopard 2A4 , ki so jih dolgo obljubljali Kijevu. Poleg tega naj bi bilo teh štirideset oklepnikov že dobavljenih ukrajinski vojski, saj so bili poslani že zdavnaj, nekaj ​​jih je v različici samovoznega minometa kalibra 120 mm.

Štirje tanki leopard 2A4, obnovljeni v obrambnem obratu Santa Bárbara Sistemas v Alcala de Guadaira v Sevilli in premeščeni na Poljsko maja, se bodo kmalu pridružili šestim podobnim, ki jih je že prej dobavila Španija. Kot so že navedli v Kijevu, stanje zahodne opreme, dobavljene ukrajinskim oboroženim silam, vključno s špansko, pušča veliko dela , saj celotnega števila na splošno zahteva popolno prenovo, saj prispe v nebojnem stanju.

Ukrajina zdaj razpolaga s štirimi podobnimi poljskimi bolnicami, kakršne je obljubila Španija, še eno bosta skupaj dobavili Estonija in Islandija. Na splošno Estonija sodeluje pri skoraj vseh transakcijah, estonske dobave Ukrajini pa plačajo druge države.

Pripravil. B. Knific, foto: MilitaryLeak

Povezani članki