Tudi Nemčija v programu oklepnih vozil CAVS 6×6

by Urednik

5 DRŽAV V SKUPNEM RAZVOJU OKLEPNIKA 6X6

Nemčija je podpisala izjavo o nameri, da se pridruži programu skupnega sistema  oklepnih vozil CAVS 6×6, ki ga vodijo Finci. Uradni sporazum o pridružitvi naj bi bil podpisan pred koncem leta 2022.

Nemčija bo tako peta država, ki se bo pridružila prvi fazi večnacionalnega sodelovanja, leta 2019 so v program CAVS vstopile Finska, Latvija in Estonija, leta 2021 pa še Švedska. Patria je kot izbrani ponudnik platforme za vozila 6×6 odgovorna za razvoj sistema v okviru CAVS. Skupni program je odprt tudi za druge države, ki imajo podobne zahteve, z vzajemnim soglasjem sodelujočih držav.

V okviru programa CAVS je Latvija avgusta 2021 naročila več kot 200 oklepnih vozil za transport osebja, od tega jih je Patria dostavila že več kot ducat. Finska je avgusta 2021 podpisala pismo o nameri za 160 novih vozil v konfiguraciji oklepnega pehotnega transporterja, predserijske dobave za Finsko pa bodo potekale junija. Švedska je v začetku tega meseca podpisala sporazum o raziskavah in razvoju za fazo raziskav in razvoja izdelkov.

»Patria 6×6 je modularna rešitev, ki lahko pokrije širok spekter potreb. Zanimanje Nemčije za program CAVS je še en dokaz več o odlični zasnovi oklepnika.  Vključitev novih strank v program koristi vsem v obliki izboljšane mobilnosti in vzdrževalnih zmogljivosti ter povečane stroškovne učinkovitosti,« je izjavil Hugo Vanbockryck, vodja tržnega področja Evropa pri Patria.

Pripravil: B. Knific, foto: Patria

Povezani članki