VIDEO: Ameriški tanki M1A2 abrams izvedli prva streljanja na Poljskem

by Urednik

AMERIŠKA VOJSKA ZAČELA VOJAŠKE VAJE NA VZHODU EVROPE

Tankisti iz 3. oklepne brigade 4. pehotne divizije Ameriške vojske so na strelišču Swietozow na Poljskem izvedli prva streljanja izstrelkov s tanki M1A2 abrams, potem ko so šele pred dobrim tednom z ladjami prispeli na 9-mesečno misijo v Evropo.

Okoli 3.500 ameriških vojakov skupaj z 2.800 vozili, tanki in oklepniki je po 6.400 kilometrih plovbe v prvem tednu januarja prispelo v nemško pristanišče Bremerhaven na vaje zveze Nato Operation Atlantic Resolve (Operacija atlantska rešitev, op. a.) po vsej Evropi. Namen vaj je skupno sodelovanje vojska vzhodnoevropskih in baltskih držav z zahodnimi, predvsem pa priprava na morebitno rusko ofenzivo.

Ameriška vojska je v Evropo prispela s 87 tanki M1A2 abrams in 144 oklepniki bradley, s katerimi bodo njihove posadke sodelovale na manevrih na Poljskem, v Latviji, Litvi in ​​Estoniji, kot tudi v Bolgariji ter Romuniji.  Tokratna napotitev ameriških enot v Evropo velja za največjo po koncu hladne vojne

Ameriške oklepne enote so se pred napotitvijo v Evropo za to misijo usposabljali v domači vojaški bazi Fort Carson v Coloradu in tudi v Nacionalnem centru za usposabljanje v Fort Erwin v Kaliforniji.

Pripravil: A. Knific, foto: Dvidshub

VIDEO: Ameriški tanki M1A2 abrams na strelišču na Poljskem

Povezani članki