Največji proizvajalec orožja na svetu je začel poslovati v Zagrebu

by Urednik

LOCHEED MARTIN USTANOVIL PODJETJE NA HRVAŠKEM

Največji proizvajalec orožja na svetu, ameriški Lockheed Martin, je prejšnji teden na Hrvaškem ustanovil hčerinsko družbo z osnovnim kapitalom 1,7 milijona dolarjev.

Na čelo novo registriranega podjetja je bil imenovan John Bradley Sanders. Čeprav Lockheed Martin svoje posle v Evropi že vrsto let razvija iz Velike Britanije, Danske in Poljske, v srednji in jugovzhodni Evropi doslej niso imeli podružnic.

»Lockheed Martin je kot največje vesoljsko in obrambno podjetje na svetu prisotno v več kot 50 državah po vsem svetu. Ustanavljanje lokalnih podružnic, kot je zagrebška, je naša normalna poslovna praksa. Pomaga nam razviti boljše razumevanje lokalnih poslovnih praks in regulativnih potreb za podporo našemu delu pri dobavi izdelkov in storitev za vojaške in komercialne namene,« je za Jutarnji list je na vprašanje, kakšni so motivi omenjene družbe za ustanovitev hčerinske družbe na Hrvaškem odgovoril John Nilsson iz globalne pisarne Lockheed Martin za Evropo in Veliko Britanijo.

Korporacija Lockheed Martinje  ameriško podjetje, specializirano za letalstvo, letalstvo, ladjedelništvo, avtomatizacijo poštnih storitev in letališko logistiko. Korporacija je nastala 15. marca 1995 z združitvijo dveh tehnoloških voditeljev ameriške vesoljske industrije – Martina Mariette (specializiranega za načrtovanje satelitov in vesoljskih raket) in Lockheed Corporation (glavnega proizvajalca vojaških letal v ZDA). Njihov sedež je v Bethesdi (Maryland), ZDA. Podjetje ustvari 95 % svojih prihodkov z naročili Ministrstva za obrambo ZDA, drugih vladnih agencij in oddelkov ameriške vlade ter tujih strank. Danes je poslovanje Lockheed Martina razdeljeno na 4 ključne segmente: aeronavtika, elektronski sistemi, informacijski sistemi in vesoljski sistemi. Število zaposlenih po vsem svetu je približno 130 tisoč ljudi.

Priravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki