Nemška lovca typhoon trčila nad jezerom v Nemčiji

by Urednik

V NESREČI UMRL NEMŠKI PILOT LOVCA 

Med trenažnim poletom sta v ponedeljek, 24. junija 2019, nad jezerom Fleezen na severovzhodu Nemčije trčila in nato strmoglavila nemška lovca Eurofighter typhoon. Eden od pilotov nesreče ni preživel.

Kot so sporočili iz Nemških letalskih sil (Luftwaffe) se je nesreča zgodila v nemški zvezni državi Mecklenburg-Western Pomerania. Lovca sta trčila kmalu po 14. uri blizu jezera Mueritz, okoli 120 kilometrov severno od Berlina. Po strmoglavljenju sta izbruhnila požara, ki so ju že pogasili.

Med trenažnim poletom sta se lovca dotaknila v zraku, pred strmoglavljenjem pa sta se pilota uspela katapultirati. Eno izmed letal je strmoglavilo v gozd v bližini kraja Jabel, drugo pa ob robu gozda južno od kraja Nossentiner Hütte. Preživelega pilota so rešili iz krošenj dreves. Vojska je potrdila, da drugi pilot nesreče ni preživel. Nemške letalske sile (Luftwaffe) so sporočile, da sta bili letali del trojice, ki je opravljala vajo blizu kraja Laage pri Rostocku. Tretji pilot je javil nesrečo in sporočil, da je videl dve padali.

Letali sta bili del skupine treh lovcev Eurofighter typhoon, ki so skupaj vzleteli iz letališča Rostock Laage. Luftwaffe ima sicer v svoji floti okoli 140 lovcev typhoon.

Pripravil: B. Knific, foto: Eurofighter 

Povezani članki