Ruska vojska napada vojaške objekte praktično po vsej Ukrajini

by Urednik

TARČE VSI VEČJI VOJAŠKI OBJEKTI UKRAJINSKE VOJSKE

Oborožene sile Ruske federacije napadajo z visoko natančnim orožjem vojaška skladišča, vojaške enote in druge objekte oboroženih sil Ukrajine. Kot zagotavljajo naj bi civilno prebivalstvo ne bilo izpostavljeno nobeni nevarnosti, poroča tiskovna služba obrambnega ministrstva Ruske federacije.

“Visoko natančno orožje onemogoča vojaško infrastrukturo, objekte zračne obrambe, vojaška letališča, letalstvo oboroženih sil Ukrajine,” navaja sporočilo.

Ruska vojska napada objekte oboroženih sil Ukrajine na celotnem ozemlju Ukrajine. Iz različnih virov prihajajo informacije o eksplozijah v bližini Kijeva, Lvova, Harkova, Mariupola, Berdjanska, Zaporožja, Dnepra, Odese in v drugih delih države.

To potrjujejo tudi v Ukrajini. Anton Gerashchenko, svetovalec vodje ministrstva za notranje zadeve potrjuje te navedbe na svoji Facebook strani. Na ukrajinskih družbenih omrežjih je tudi veliko poročil o eksplozijah na obrobju mest po vsej Ukrajini, tako so poročali so o uničenju vojaških skladišč v Svatovu v regiji Lugansk.

Britanski časnik The Guardian poroča o sedmih napadih na letalsko oporišče oboroženih sil Ukrajine v Vasilkovu pri Kijevu.

Kor predhodnica tem dogodkom je bil jutranji nagovor ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je govoril o začetku vojaške operacije proti Ukrajini. Dejal je, da je cilj ruskih oboroženih sil zagotoviti varnost prebivalcev republik Donbasa.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube, Military Forum

Povezani članki