Severna Koreja gradi dve podmornici z balističnimi raketami

by Urednik

SEVERNA KOREJA NADALJUJE RAZVOJ BALISTIČNIH RAKET

Prva poročila o pripravah Severne Koreje na gradnjo naprednih podmornic z balističnimi raketami so se pojavila že leta 2016. Severna Koreja sedaj že gradi dve novi podmornici, ki bi lahko bili oboroženi z balističnimi raketami, poroča južnokorejska tiskovna agencija Yonhap, ki kot vir navaja Južnokorejsko državno obveščevalno službo.

Poročilo je prišlo po devetem krogu pogovorov na visoki ravni med Južno Korejo in Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA), ki ta teden potekajo na temo severnokorejskega jedrskega programa in drugih sorodnih tem.

Severna Koreja je oktobra na množični paradi ob 75. obletnici ustanovitve vladajoče Delavske stranke predstavila svoje najnovejše vojaške dosežke, tudi podmorniško balistično raketo in novo medcelinsko balistično raketo. Kljub napredku Severne Koreje je vodja južnokorejske agencije za razvoj obrambe Nam Sae-kyu dejal, da je južnokorejska tehnologija še vedno veliko naprednejša in da Južnokorejska vojska lahko prestreže novorazvite rakete severne sosede.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki