SP 2014 v Braziliji: Ostrostrelec na otvoritvi prosil za dovoljenje za strel

by Urednik

Otvoritev nogometnega prvenstva v Braziliji bi se lahko končala tragično

Ostrostrelec iz specialne policijske enote GER (Grupo Especial de Resgate) je med otvoritvijo nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji (FIFA World Cup 2014) na stadionu Corinthians Arena zahteval od svojih nadrejenih dovoljenje, da ustreli človeka, ki je bil oborožen blizu odra na katerem so bili predsednica Dilma Rousseff, voditelji držav in predstavniki Svetovne nogometne zveze FIFA, piše brazilski časopis Folha de S. Paulo. Otvoritev je spremljalo okoli 3 milijarde ljudi po vsem svetu.

Ostrostrelec iz specialne policijske enote GER iz mesta São Paulo je med slovesnostjo po radijski zvezi opozoril svoje nadrejene, ki so bili v nadzorni sobi na stadionu, o domnevnem napadalcu in jih zaprosil za dovoljenje za strel. Poveljniki so strelca prosili, naj počaka nekaj trenutkov. Po nekaj minutah so policisti s pomočjo slike identificirali osumljenca, ki je bil del varnostne službe in je zapustil svoj položaj.

Oddelek za javno varnost mesta São Paulo je incident potrdil in sporočil, da preiskujejo primer, zaradi te situacije je povzročila okrepitev varnostnih protokolov na preostalih tekmah.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Brazilski policijski specialci v akciji

Brazilija brez protiletalskih sistemov pancir-S1 v času SP 2014

Rusija in Brazilija nista uspeli podpisati pogodbe za dobavo raketnih sistemov zračne obrambe pancir-S1 pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu (FIFA World Cup 2014).

Povezani članki