Ukrajinska diverzantska skupina izvedla operacijo na Krimu

by Urednik

Izkrcanje diverzantske skupine Glavne obveščevalne uprave ministrstva za obrambo Ukrajine na območju ​​rta Tarhankut na zahodu Krima

Pripadnikom specialnih enot ukrajinske vojske se je uspelo izkrcati na obali okupiranega Krima, tam izvesti specialno operacijo in se varno vrniti v Ukrajino, je izjavil uradni predstavnik glavnega obveščevalnega direktorata ministrstva za obrambo Ukrajine Jusov.

Po izjavi naj bi enota GUR pristala na območju rta Tarkhankut na polotoku, na območju naselja Majak, kjer sta baza 3. radijskotehničnega polka in radarska postaja radarja Nebo-M in radarja Kasta-2E2. Po besedah ​​Jusova so ukrajinski specialci tam izvedli “posebno operacijo”, nato pa so varno odšli na morje. Poudarjeno je bilo, da specialci niso imeli izgub.

Hkrati pa številni drugi viri, tudi zahodni, trdijo, da je na območju rta Tarhankut ponoči potekal boj z uporabo osebnega orožja in metalcev granat, delovala so tudi bojna letala. Enoti GUR je uspelo pristati na obali, streljali so na bližnji kamp z dopustniki, o napadu na vojaške objekte ruske vojske pa ni bilo poročil. Po besedah ​​očividcev naj bi bila udeležena dva čolna, na katerih je bilo okoli 10 ljudi, po drugih virih so bili čolni štirje.

Rusko obrambno ministrstvo ne komentira informacij, ki so se pojavile. V Kijevu še naprej poročajo, da izgub ni, kanal TG Shot pa trdi, da so bili na zahodu Krima uničeni štirje čolni z ukrajinskimi diverzanti, skupno pa da je bilo likvidiranih okoli 15-20 ljudi.

Pred tem je vodja Glavne obveščevalne uprave MSO Ukrajine Budanov napovedal tudi nekaj “presenečenj” na Krimu, vendar te teme ni razvil.  Kijev je že pred tem napadel ruski sistem S-300 na območju rta Tarkhankut.

Pripravil: B. Knific, foto: Twitter UA

Povezani članki