V ruskem Novosibirsku opazili novo rusko brezpilotno letalo

by Urednik

SUHOJ RAZVIJA BREZPILOTNO BOJNO LETALO ZA RUSKE LETALSKE SILE

V bližini sibirskega mesta Novosibirsk so v fotografske objektive uspeli ujeti novo rusko “nevidno” brezpilotno letalo, najverjetneje gre za prototip bojnega brezpilotnega letala okhotnik (lovec).

Prototip novega naprednega brezpilotnega letala okhotnik so med testiranji opazili v Novosibirsku v Rusiji na vzletno-pristajalni stezi Letalske tovarne Chkalov, ki je del podjetja Suhoj. Kot poročajo nekateri ruski viri, se izdelava brezpilotnega bojnega letala okhotnik zaključuje in čez nekaj tednov že načrtujejo prvi polet.

Rusko obrambno ministrstvo in proizvajalec letal Suhoj sta leta 2011 podpisala pogodbo o razvoju “nevidnega” (steath) brezpilotnega letala okhotnik, ki bo tehtal okoli 20 ton in bo imel obliko letečega krila.

Fotografije razkrivajo, da je prototip okhotnika podoben ameriškemu izvidniškemu brezpilotniku RQ-170 in kitajskemu tian yingu. Najverjetneje bo letalnik izdelan iz kompozitnih materialov, zunanjost pa bo imela posebno, za radarje nevidno, prevleko. Za čim manjši radarski odtis bo orožje skrito v jaških v trupu.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki