V Ukrajini v lovca MiG-29 trčil pijan častnik z avtomobilom

by Urednik

V TRČENJU ZGOREL EN OD MOTORJEV LOVCA MIG-29

V Ukrajini se je pred dnevi zgodila nenavadna nesreča – med premikanjem lovca MiG-29 z vlečnim  traktorjem je v zadnji del letala trčilo civilno vozilo, zaradi česar so zadnji del letalnika zajeli plameni.

V lovsko letalo MiG-29 z repno oznako 08 iz 40. brigade taktičnega letalstva je v letalski bazi Vasylkiv trčil enoprostorec Volkswagen touran, ki ga naj bi ga vozil pijani častnik Ukrajinskih letalskih sil. Ukrajinski vojaški uradniki so povedali, da so lovsko letalo MiG-29 s traktorjem vlekli do mesta parkiranja, ko je avtomobil trčil v rep lovca. Pri tem je nastala precejšnja škoda, kar je vidno tudi na objavljenih fotografijah, ki prikazujejo enega od zgorelih motorjev lovskega letala in poškodovan avtomobil.

Ukrajinske letalske sile imajo v svoji floti še okoli 35 lovcev MiG-29, tudi nekatere od okoli 50 zajetih s strani Ruske vojske ob zavzetju Krimskega polotoka v februarju in marcu 2014. Rusija je okoli 15 najboljših letal obdržala, preostale pa cele ali »izropane« vrnila Ukrajini. Ukrajinske letalske sile imajo sicer v svoji floti še okoli 33 težkih lovcev Su-27, 17 lovskih bombnikov Su-24 in 13 jurišnih letal Su-25.

Pripravil: A. Knific, foto: Twitter

Povezani članki