VIDEO: Ameriška oklepna vozila na rusko-estonski meji

by Urednik

ZDA V ESTONIJO POSLALE VOJAŠKE ENOTE

Na spletu se je pojavil posnetek, ki naj bi pričal o prisotnosti ameriške vojaške tehnike (kolesna oklepna vozila  stryker-2 8×8, tovornjaki,…) v estonskem mestu Narva, samo dva kilometra oddaljenega od meje z Rusijo, poroča ruska TV Zvezda.

Ameriške in Natove enote so na ozemlje baltskih držav premestile oklepno tehniko. Na posnetku je viden oklepni kolesnik M1126 stryker-2 8×8, bojno gosenično vozilo SV90 in druga tehnika. Poljski mediji pa poročajo, da se je 75 oklepnih vozil v spremstvu tovornjakov in potniških vozil iz Poljske premaknilo v Estonijo, Latvijo in Litvo.

“V Narvi, ki je manj kot 2 km oddaljena od rusko-estonske meje, je kamera zabeležila kolono nekaj deset  vojaških vozil, med njimi so bili tudi oklepni transporterji ameriške proizvodnje iz sestave konjeniškega polka kopenskih enot Ameriške vojske,” poroča poljski spletni portal kresyl.pl.

 V Narvi je 85 odstotkov prebivalstva ruske narodnosti, 24. februarja 2015 pa je bila tam vojaška parada ob obeleževanju 97-letnice estonske neodvisnosti. Na paradi je sodelovalo 1400 vojakov s sodobno vojaško tehniko, kakor tudi enote zveze Nato.

Pripravil: B. Knific, vir: Ruska Rec, foto: Military Photos

VIDEO: Ameriška oklepna vozila na rusko-estonski meji

Povezani članki