ZDA v Evropo napotile bombnike B-2 spirit

by Urednik

SLEDI NOVO ZAOSTROVANJE ODNOSOV Z RUSIJO?

Letalske sile ZDA so v Anglijo napotile bombnike B-2, skupaj s piloti, tehniki in opremo, je 27. avgusta 2019 v sporočilu za javnost zapisalo Evropsko poveljstvo ameriške vojske (EUCOM).

Američani so v Evropo, po poročanju otoških medijev, poslali tri bombnike tega tipa, od skupaj dvajsetih aktivnih. Po poročanju sta dve letali B-2 prispeli malo pred 13. uro po lokalnem času, tretje letalo pa je pristalo malo po 13. uri. Zaenkrat še ni znano, koliko časa bodo ameriški “nevidni” bombniki na misiji v Evropi.

Američani so zapisali, da bodo bombniki nameščeni v letalski bazi RAF Fairford v Angliji. Ob tem so poudarili, da spiriti lahko nosijo jedrsko orožje. Z letali B-2 bodo sodelovali v skupnem zavezniškem urjenju v Evropi, da bi “izboljšali interoperabilnost bombnikov”.

“Usposabljanje s partnerji, zavezniškimi državami in drugimi enotami Ameriških letalskih sil prispeva k naši pripravljenosti ter nam omogoča, da zgradimo trajne in strateške odnose, potrebne za spopadanje s široko paleto svetovnih izzivov,” so še zapisali.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum 

Povezani članki