UVZ razvil novo kupolo s 57 mm topom za oklepnik BMP T-15 armata

by Urednik

NOVA KUPOLA ZA RUSKO BOJNO PEHOTNO VOZILO BMP T-15 ARMATA

Rusija je predstavila novost v družini armata – oklepno vozilo BMP T-15 z novo kupolo UVZ 2S38 s 57 mm topom in dvema lanserjema raket ob strani, še vedno pa ohranja svoj aktivni sistem zaščite afganit.

Bojno vozilo pehote BMP T-15 (Boyevaya Mashina Pekhoty T-15) z novo kupolo s 57 mm topom in dvema lanserjema raket je na fotografijah brez posebnega stranskega oklepa. Zdi se, da je kupola različica kupole UVZ AY-220M, ki je bila že prikazana na drugih platformah. V tej konfiguraciji ima BMP T-15 s 57 mm topom močnejše in vsestransko neposredno orožje, ki se lahko uporabi za uničevanje težkih oklepnih vozil, pa tudi za letala in brezpilotnike. Prav tako ima kupola lanserja za protioklepno orožje (vodeni izstrelki).

UralVagonZavod (UVZ) je razvil dve različici kupole za avtomatski top 57mm;  AY-220M in 2S38, ki si delita skupni avtomatski top za visoko eksplozivno, protiletalsko ali kinetično strelivo. Top lahko izstreli 120 izstrelkov na minuto, namestitev pa omogoča vertikalni hod topa med +75 in -7 stopinj.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki