Prihodnji nizozemski piloti lovcev F-35 se bodo šolali na italijanskih M-346

by Urednik

NA JUGU ITALIJE POTEKA USPOSABLJANJE PILOTOV ZA PREHOD NA LOVCE 5. GENERACIJE

Nizozemske kraljeve letalske sile so v začetku maja 2015 podpisale pogodbo z Italijanskimi letalskimi silami o usposabljanju bodočih nizozemskih pilotov “nevidnih” lovcev F-35 na italijanskih trenažnih letalih Alenia Aermacchi M-346, poroča na svoji spletni strani italijanski proizvajalec letal Alenia Aermacchi.

Nizozemska bo na jug Italije v letalsko bazo Lecce-Galatina najprej poslal inštruktorja in dva pilota, ki se bodo šolali po programu italijanskih vojaških pilotov. Uspešen sistem usposabljanja pilotov za prehod na lovce 4. in 5. generacije vojaške letalske šole Lecce-Galatina že sedaj uporabljajo tudi nekatere druge evropske države.

Italijanske letalske sile so nedavno posodobili program usposabljanja pilotov, tako da je primeren tudi za prehod na tehnološko napredna letala 5. generacije. V ta namen je Italijanska vojska tudi že naročila 15 trenažnih letal Alenia Aermacchi M-346 (it. oznaka: T-346A), pet pa jih že uporabljajo.

Poleg Italije (5 + 10 naročenih) je proizvajalec Alenia Aermacchi dobil naročila za trenažno-bojna letala M-346 tudi iz Izraela (2 dobavljena + 28 naročenih), Poljske (8 naročenih) in Singapurja (12 dobavljenih). Podrobneje smo o italijanskih (ruskih) letalih Alenia Aermacchi M-346 pisali v spodnjih novičkah.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Izraelska vojska dala poudarek pri šolanju pilotov na simulatorju za M-346

Izraelske letalske sile so predstavile novi šolski letalski center za šolanje na naprednem šolskem letalu M-346 lavi, ki deluje v letalskem oporišču Hatzerim.

Izrael prejel prvi dve trenažni letali M-346 lavi

Izraelske letalske sile so v sredo, 9. julija 2014, prejeli prvi dve šolski letali Alenia Aermacchi M-346 od skupno 30-ih naročenih leta 2012.

Prvo šolsko letalo Alenia Aermacchi M-346 za Izrael

Minuli teden je po letališki stezi zapeljal prvi šolski reakcijski dvosed Alenia Aermacchi M-346 za Izraelske letalske sile, ki so ga simbolično poimenovali lavi (levček).

Poljska podpisala pogodbo za nakup 8-ih šolskih letal M-346

Poljsko obrambno ministrstvo se je odločilo za nakup 8-ih šolskih reaktivnih letal Alenia Aermacchi M-346 master, zanje bodo odšteli 386 milijonov USD.

Povezani članki