V Srbiji kmalu nova skupna vaja srbskih in ruskih padalskih enot

by Urednik

SRBSKA IN RUSKA VOJSKA KREPITA SODELOVANJE

Skupne vojaške vaje ruskih in srbskih padalcev bodo potekale v prvem četrtletju leta 2016 in sicer v Srbiji, je sporočila tiskovna služba ruskega obrambnega ministrstva v torek, 2. februarja 2016. To bo že tretja skupna rusko-srbska padalsko-desantna vaja v zadnjih dveh letih (Srem-2014, Slavjanskoe bratstvo 2015).

“Danes je delegacija poveljnikov  ruskih padalski sil odšla v Beograd, kjer bo sodelovala v načrtovani konferenci o izvedbi skupnih rusko-srbskih taktičnih vaj. Skupne taktične vaje pripadnikov Ruskih padalsko-desantskih enot  in Specialne brigade Vojske Srbije, katerih tema bo ohranjanje miru, bodo potekale v Republiki Srbiji v prvem četrtletju leta 2016,” se glasi sporočilo ruskega obrambnega ministrstva.

Pripadniki Ruske padalsko-desantske enote ali VDV (“Voiska Vozdushno-Desantnye”) in Specialne brigade Vojske Srbije so v novembru 2014 izvedli doslej največjo rusko-srbsko vojaško vajo (in tudi največjo mednarodno vojaško vajo) v zgodovini Srbije – Srem 2014. V začetku septembra lani so se nato srbski padalci pridružili še skupni rusko-beloruski vojaški (desantni) vaji Slavjanskoe bratstvo 2015 (Slavic Brotherhood, Slovanska bratovščina).

Pripravil: A. Knific, foto: mil.ru

 

Povezani članki