Akcija!

Jugoslovanska ljudska armada

20,00 

Zbirka: Slovenska vojaška zgodovina II.

Avtor: mag. Zvezdan Marković

Avtor v knjigi Jugoslovanska ljudska armada predstavlja razvoj JLA, ki so jo obdali z mitom četrte ali pete najmočnejše armade v Evropi, ki pa to ni bila, kot nam v knjigi pojasni Zvezdan Marković. Lotil se je njene »drobovine« – njenega ustroja ter organizacijskega dela, raziskal pa je tudi dogajanja skozi desetletja njenega razvoja, ki so vodili do njenega razpada leta 1991, ko je v SFRJ ostala praktično edina zagovornica jugoslovanstva, kajti »ukinitev« tega je pomenila tudi njeno ukinitev… .

Redna cena: 27,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Kategorija: Značke: , ,

Opis

Knjiga Jugoslovanska ljudska armada avtorja mag. Zvezdana Markovića – višjega kustosa Vojaškega muzeja Slovenske vojske, predstavlja pravzaprav njegovo magistrsko delo pod vodstvom mentorja, dr. Boža Repeta.

Avtor v knjigi predstavlja razvoj JLA, ki so jo obdali z mitom četrte ali pete najmočnejše armade v Evropi, ki pa to ni bila, kot nam v knjigi pojasni Zvezdan Marković. Lotil se je njene »drobovine« – njenega ustroja ter organizacijskega dela, raziskal pa je tudi dogajanja skozi desetletja njenega razvoja, ki so vodili do njenega razpada leta 1991, ko je v SFRJ ostala praktično edina zagovornica jugoslovanstva, kajti »ukinitev« tega je pomenila tudi njeno ukinitev… .

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

ISBN/EAN

Mere izdelka v x š

Založba

Avtor

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jugoslovanska ljudska armada”