Srbski predsednik Vučić napoveduje veliko vojaško vajo

by Urednik

”POKAZALI BOMO IZJEMNO MOČ IN OROŽJE, KI GA ŠE NISTE VIDELI”

Srbski predsednik Aleksandar Vučić si je 2. maja 2020  v vojaških hangarjih v Jakovu  pri Beogradu ogledal najsodobnejše protiletalsko orožje Vojske Srbije, artilerijsko-raketni sistem pancir-S.

“Lahko ste ga videli že prej, ko ga ni bilo v naši lasti, zdaj pa je v naših rokah in naši fantje so usposobljeni za ta sistem. Je rezultat izredno dobrega sodelovanja z Rusko federacijo,” je dejal Vučić, ki je s srbskim obrambnim ministrom Aleksandrom Vulinom obiskal pripadnike 3. raketne divizije 250. raketne brigade zračne obrambe Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Vučić je poudaril, da je še posebej ponosen, da je na obisku v diviziji, saj gre za junaško brigado, ki je na današnji dan pred 21 leti (1999) sestrelila letalo F-16 in ker je v njej še vedno legendarni poveljnik Tiosav Janković, ki sodeloval pri sestrelitvi. Pripadniki te brigade so predsedniku izročili košček letala F-117A, ki ga je 27. marca 1999 sestrelila 3. raketna divizija zračne obrambe.

“Naše nebo je danes desetkrat varnejše kot pred 21 leti in še naprej bomo opremljali svoje enote. Kmalu pričakujemo tudi nove brezpilotnike, o katerih smo govorili in ki postajajo najsodobnejša oblika sodobnega bojevanja in vaje. “

Srbski predsednik Aleksander Vučić je napovedal, da bo oktobra v Srbiji  potekala velika vojaška letalskih vaja sil na Pešterju. “Pokazali bomo izjemno moč in tudi tisto, česar doslej niste mogli videti. Pripravljamo se na oktober. Srbija je ugledna vojaška sila glede na število prebivalcev in velikost ozemlja, pa tudi neprimerljivo močnejša kot prej,” je dejal Vučić v nagovoru pripadnikom 3. raketne divizije 250. raketne brigade za zračno obrambo.

Pripravil: B. Knific, foto: TangoSix

 

Povezani članki