VIDEO: Pakistanski talibani razvili in preizkusili lastno raketo “omar-1”

by Urednik

“TALIBANI Z LASTNO PROIZVODNJO RAKET ZEMLJA-ZEMLJA”

Pakistanski militantna organizacija Tehreek-i-Talibani Pakistan(TTP), znana tudi kot pakistanski talibani, je poskusno izstrelila svojo prvo samostojno razvito raketo imenovano “omar-1”, je poročal The Times of India v torek 21. aprila 2015. Pakistanski talibani (TTP) so prisotni po vsej državi, še posebej na severozahodu Pakistana ob meji z Afganistanom, kjer ​​se spopadajo s Pakistansko vojsko.

V času ko Pakistan praznuje začetek kitajskih naložb v višini 46 milijard USD, je militantna organizacija Tehreek-i-Talibani Pakistan (TTP) sporočila, da so uspešno izstrelili svoj prvi doma razviti projektil imenovan “omar-1”. Novico so podkrepili tudi z videoposnetkom in izjavo tiskovnega predstavnika Muhammada Khurassanija, ki naj bi dokazovala uspešno testiranje nove rakete.

V devetminutnem videoposnetku, ki so ga objavili na indijski televiziji, so prikazali različne dele novega projektila omar-1, še preden so ga sestavili, kot posebna značilnost pa omenili enostavno zasnovo in sestavo rakete, ki naj bi kmalu “pognala njihove sovražnike v beg”.

Khurassani je še dodal, da aktivno usposabljajo svoje borce, da se prilagodijo na uporabo novih tehnologij, vključno s samomorilskimi jopiči in vozili, ročnimi granatami in napravami za radijsko motenje.

Talibani so militantna skupina, ustanovljena leta 1990, ki želi vzpostaviti šeriatsko pravo v Afganistanu in Pakistanu. Znano je, da je skupina v obeh državah izvedla številne teroristične napade proti oblasti in civilistom. Pakistanski talibani (TTP – Tehreek-i-Talibani Pakistan) je krovna organizacija različnih, a povezanih islamskih militantnih skupin, ki delujejo na severozahodu Pakistana, ob meji z Afganistanom.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube

VIDEO: Pakistanski talibani razvili in preizkusili lastno raketo “omar-1”

Povezani članki