MUMIO® – GORSKE SOLZE, KI ZAŠČITIJO TELO

by Urednik

MUMIO® – Prehransko dopolnilo v obliki tablet

Tian Shan

Mumio /tudi mumyo) ni čarobno zdravilo, ki čez noč ozdravi vse bolezni in tegobe. Je enkratno naravno sredstvo, ki s celovitim delovanjem postopno odstranjuje iz organizma globinske motnje, s čimer izginejo tudi bolečine in neprijetni simptomi. V praksi in s kliničnimi testiranji se je pokazalo, da se je v številnih primerih zdravje ljudi, ki so uživali mumio, opazno izboljšalo. Gorske solze ali gorski balzam, kot ga nekateri imenujejo, je pravi in povsem naravni biostimulator, ki krepi fiziološke funkcije organizma, ureja prebavo in delovanje žlez z notranjim izločanjem ter regenerira, ščiti in pomlajuje ves organizem.

V skalah visokogorja srednje Azije na višini od 2000 do 5000 metrov so odkrili mumio kot usedlino temno rjave in črne smole. Kljub številnim geološkim in botaničnim raziskavam še vedno ni natančne razlage nastajanja mumia. Verjetno je najprimernejši Djenchrov opis, kaj je mumio: »Kompleks visokomolekularnih mineralnih snovi in mikroorganizmov, ki so nastali v procesu trohnenja rastlinskih ostankov, lišajev in smol iz korenin jelke, omorike in bora.«

Vsebnost posameznih vrst organskih ostankov se nenehno spreminja. V njih se vedno izrazijo posebnosti flore in favne nahajališč, ki so vsa na svežem gorskem zraku, obsijana z močnimi sončnimi žarki obkrožena z bogastvom rastlin in živali.

Mumio vsebuje več kot 70 različnih vitaminov, mineralov, aminokislin ter mikro- in makroelementov z visoko biološko vrednostjo, pa tudi naravne sterole in steroide, fosfolipide, eterična olja in druge snovi, ki krepijo imunski sistem in blagodejno delujejo na organizem. Srednjeazijski narodi že tisočletja poznajo in uporabljajo mumyo za lajšanje težav in zdravljenje bolezni. Mumio so v zgodovini preučevali številni uveljavljeni in ugledni zdravniki, raziskovalci in znanstveniki, med njimi že Aristotel in Paracelsus. Perzijski znanstvenik in mislec Avicenna je zapisal: »Mumio izostri zavest, okrepi želodec in olajša dihanje, to je najboljše zdravilo!«

Pozneje so predvsem v Sovjetski zvezi s številnimi kliničnimi raziskavami dokazali njegovo zdravilno delovanje. Uporabljale so ga politične in športne elite. Razglasili so ga za narodno bogastvo. Znana je uporaba mumia za povečanje odpornosti in zmanjšanje psihične napetosti pri kozmonavtih pred poleti v vesolje.

Mumio deluje adaptogeno, kar pomeni, da pomaga organizmu pri prilagajanju na sodoben življenjski slog (prekomeren stres, povečani telesni in miselni napori ipd.) Več tisoč znanstvenih študij je pokazalo, da Mumio pomaga pri več kot 450 različnih bolezenskih stanjih. Mumio je popolnoma naraven izdelek in ne vsebuje nobenih pomožnih snovi, umetnih barvil ali konzervansov, temveč le uravnotežen kompleks naravnih aktivnih snovi. Analize so pokazale, da vsebuje: 32 mineralov, vitamine A, B1, B6, B12, C, D, E i P, proteine, aminokisline, maščobne kisline, hipurno, elaginsko, humično in fulvično kislino, naravne steroide, sterole, kumarine (benzopirene), eterična olja, smole, vosek, benzoate, terpenoide, saponine, alkaloide, fosfolipde idr.

Za Mumio je značilna izjemna bioaviliabilnost (Bioavailability), kar pomeni, da organizem v veliki meri izkoristi aktivne snovi iz Mumia.

Mumio deluje antiseptično in protibakterijsko, hkrati pa je odličen spodbujevalec imunskega sistema in pomaga organizmu pri obrambi pred okužbami. Pospeši regeneracijo in celjenje kosti, mišic in vezivnega tkiva. Pomaga pri poškodbah živčnih celic in oslabelosti srčne mišice. Učinkovit je pri lajšanju težav s krčnimi žilami in pri osteoporozi. Kot močan antioksidant varuje organizem pred reaktivnimi kisikovimi spojinami in oksidacijskimi poškodbami celic. Spodbuja čiščenje krvi in pomaga jetrom pri razstrupljanju telesa. Pozitivno vpliva na hormonski sistem in deluje protivnetno, še posebej pri težavah s sklepi.

Deluje rahlo protidepresivno, vrača moč in dobro razpoloženje. Zaradi anaboličnega delovanja je Mumio zelo priljubljen med športniki in rekreativci, izpostavljenimi telesnim in duševnim naporom. Mumio je učinkovit naraven spodbujevalec tvorbe testosterona. Ruski vojaki in vrhunski športniki ga desetletja uporabljajo za izboljšanje moči, povečanje mišične mase in obnovo moči po naporih. Študije so pokazale, da ljudje, ki uživajo Mumio, za 15–27 odstotkov lažje prenašajo delovne obremenitve; regeneracija po vadbi pa je bistveno krajša, kot bi bila sicer. Mumio ne spada med nedovoljena poživila v športu!

Mumio nima stranskih učinkov in ni strupen niti ob zaužitju prevelikega odmerka.

Zaradi vsebnosti kumarinov rahlo redči kri, zato naj se ljudje, ki jemljejo antikoagulante, pred uporabo Mumia posvetujejo z zdravnikom. Zaradi stimulativnih učinkov je med uživanjem Mumia priporočljiva telesna dejavnost po zmožnostih in sposobnostih posameznika.

Izraz mumio (mumyo, mumie) izhaja iz grške besede »mumia« in pomeni zaščititi telo.

Prehransko dopolnilo Mumio lahko naročite na tej povezavi za 18,50 EUR,

ali po tel.: 041 947 468.

Povezani članki