UKRAJINA: Spopadi v Kramatorsku se nadaljujejo

by Urednik

VIDEO: Eksplozija zadetega helikopterja Mi-8 na letališču v Kramatorsku

V Kramatorsku so v petek v vojaški bazi sestrelili helikopter Mi-8, danes pa v streljanju ranili pripadnika Ukrajinske vojske in policije.

Ukrajinska samoobrambna vojska (pro-ruski separatisti) je danes nadaljevala obstreljevanje ukrajinske letalske baze Kramatorsk v vzhodni Ukrajini, ki jo je Ukrajinska vojska ponovno zavzela 16. aprila 2014, ko je bilo po poročanju ruskih medijev v spopadih ranjenih 11 ljudi.

V današnjem streljanju v bližini letališča Kramatorsk sta bila ranjena pripadnika Ukrajinske vojske in policije, poročajo lokalni mediji. Streljati naj bi začeli pro-ruski separatisti iz bližnje vasi.

Že v petek pa je vojakom samoobrambne vojske okoli 11. ure po lokalnem času uspelo razstreliti helikopter Mi-8. Helikopter Ukrajinskih letalskih sil so zadeli ko je bil na tleh, pilot pa ga je pripravljal za polet. Ob zadetku je odskočil iz kabine in odnesel le s poškodbami. Po navedbah  samoobrambne vojske, naj bi njihovi pripadniki zadeli helikopter z granato na raketni pogon (RPG), Ukrajinska vojska pa je sporočila, da je bil helikopter tarča ostrostrelca, ki naj bi zadel rezervoar za gorivo.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako je helikopter zagorel in nato eksplodiral. Poleg prikazane eksplozije helikopterja je sledilo še več eksplozij, oblak dima nad letalsko bazo Kramatorsk pa je bil viden nekaj deset kilometrov daleč.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: EKSPLOZIJA ZADETEGA HELIKOPTERJA MI-8 NA LETALIŠČU V KRAMATORSKU

 

Povezani članki