Prispel še zadnji ruski Mi-17V-5 za Afganistansko vojsko

by Urednik

AFGANISTAN DOBIL 63 VOJAŠKIH HELIKOPTERJEV MI-17V-5

Kazan Helikopter je končal dobavo 63 helikopterjev, ki so jih ZDA kupile za Afganistansko vojsko. Konec oktobra 2014 so dobavili še zadnji vojaški transportni helikopter Mi-17V-5 Afganistanski nacionalni armadi – ANA po pogodbi, podpisani leta 2011, med ruskim državnim podjetjem za izvoz orožja Rosboroneksport in ameriškim obrambnim ministrstvom. Vseh 63 helikopterjev Mil Mi-17V-5 so izdelali v podjetju Kazan Helikopter, ki sodi v sklop korporacije Ruski helikopterji.

Rosoboronskeport se je v tem poslu izkazal kot zanesljiv in točen poslovni partner, tudi na zadovoljstvo ameriških partnerjev. Ruski helikopterji Mi-8/17 so se izkazali v afganistanskih razmerah, za katere so značilne velike vremenske in temperaturne spremembe, pa tudi velike nadmorske višine. Helikopterje uporabljajo Afganistanske nacionalne varnostne sile (ANSF) in sodijo v del sodelovanja med ZDA in Rusijo v boju proti mednarodnemu terorizmu.

Ruska Zvezna služba za vojaško tehnično sodelovanje (FSCTS Rusija) je potrdila pripravljenost za pogovore o nadaljnjih dobavah helikopterjev Mil, prav tako pa tudi o zagotovitvi vzdrževanja in servisiranja ruskih helikopterjev, ki so že v operativni rabi.

Pripravil: B. Knific, foto: Kazan Helikopter

SORODNE NOVICE:

Rusija prekinila dobavo helikopterjev Mi-17 Afganistanu

Sodelovanje Rusije in zveze Nato v Afganistanu je prekinjena, vključno s projektom dobave helikopterjev Mi-17, katerih nakup financirajo ZDA.

ZDA bodo kupile dodatnih 30 ruskih helikopterjev Mi-17 za Afganistan

AMERIČANI BODO AFGANISTANU KLJUB PROTESTOM DOMA PODARILI SKUPNO 63 HELIKOPTERJEV MI-17 Združene države Amerike bodo naslednje leto…

Povezani članki