Neubojne pištole OSA za rusko vojaško policijo

by Urednik

RUSKA VOJAŠKA POLICIJA BO OBOROŽENA Z NEUBOJNIMI PIŠTOLAMI

Rusija je sprejela nov zakon o vojaški policiji, ki tako dobiva nove zadolžitve in hkrati tudi novo opremo, med katero spada tudi neubojna pištola OSP.

Enote vojaške policije Ruske vojske, ki prihajajo iz vzhodnega vojaškega okrožja, so prejele več kot tisoč pištol neubojnih pištol  iz družine OSA (wasp), ki se uporabljajo za onesposobljanje nasprotnika. Poleg neubojnih pištol wasp  bo ruska vojaška policija dobila tudi dimne bombe, gumijevke in lisice, je sporočil tiskovni predstavnik  vzhodnega vojaškega okrožja, podpolkovnik Alexander Gordeev.

V Rusiji je namreč  3. februarja 2014 vstopil v veljavo nov Zakon o vojaški policiji, po katerem bo ta morala zagotavljati spoštovanje zakonov v oboroženih silah, vzdrževati vojaško disciplino, zagotavljati varnost v cestnem prometu in varovati vojaške objekte, kakor tudi preprečevati kriminalna dejanja. V vrstah  ruske vojaške policije naj bi bilo zaposlenih okrog 6.500 vojakov, od tega naj bi jih bilo na območju vzhodnega vojaškega okrožja več kot tisoč.

neubojna pištola OSA

Neubojna pištola OSA (wasp) se lahko uporablja tako za onesposobljanje nasprotnika, kot tudi kot signalna pištola. Uporabljajo se različne vrste streliva kalibra 18×45 in 18×55 mm z aluminijastim tulcem. Pištola wasp ima 4 cevi, v katerih so hkrati tudi naboji, laserski namerilnik in baterijo za elektronski vžig naboja.

Pripravil: A. Knific, foto: Rostech

Povezani članki